Galleri - Långängens Gård

Långängens Gård

Om oss

Långängens Gård

Långängens Gård

Anno 1770

Långängens Gård ligger mitt i Långängens naturområde på Lidingö och är en restaurang och café samt eventvenue. I köket jobbar vi efter filosofin att mat ska vara lagad från grunden. På gården står vår egen smoker där vi varje vecka röker delikatesser, precis utanför dörren ligger örtträdgården där vi plockar örter och när vi har äpplen på träden gör vi äppelpaj. Tillsammans i vårt serviceteam jobbar vi ständigt för att skapa personliga, varma och minnesvärda gästupplevelser. Allt detta i en naturnära och historisk miljö med anor från anno 1770. Varmt välkomna in på en lunch, fika eller boka för event och bröllop.

IMG_5179

Långängens Gård

Gabriel Ask

Gabriel Ask driver Långängens Gård sedan 2020. Innan dess var han Kökschef på Grand Hôtel i Stockholm. Han har spenderat 23 år i USA på flera av de absolut bästa köken i landet och som Executive Chef öppnat FAENA Hotel, Miami Beach, 2015. Öppnade även Pelican Hill Resort i Newport Beach, Kalifornien 2008, däremellan var han Executive Chef för Montage Hotel i Beverly Hills, alla Forbes 5 stjärniga Hotel.

Han började sin karriär på Thomas Kellers mytomspunna 3 michelin stjärniga The French Laundry restaurang i Napa Valley. Aqua och Masa restaurang i San Fransisco och har efter det öppnat restauranger i Las Vegas för både Alain Ducasse och efter det Joël Robuchon at The Mansion som fick 3 stjärnor i Michelin Guiden. Han har också jobbat som Chef på Bellagio Hotel och Mandalay Bay i Las Vegas.
Under sin karriär har han arbetat med alla världen olika smaker och influenser inom matlagning.  

Restaurang & Event

Öppettider:

  1. måndag Stängt
  2. tisdag Stängt
  3. onsdag
  4. torsdag
  5. fredag
  6. lördag
  7. söndag

AVVIKANDE ÖPPETIDER: 

1-31 JULI CAFÉET STÄNGT 

Köket stänger KL 15.00

Vi tar ej bordsreservationer, endast drop in.
Hundar är välkomna på vår uteservering.

Kontakt:

Email Restaurang: restaurang@langangensgard.se